Dünyanın belki de en zor misyonu olan “ insan yetiştirme” olgusunun başta ailelere, öğretmenlerimize, okullarımıza, üniversitelerimize, akademisyenlerimize ve yöneticilerimize büyük bir sorumluluk yüklediğinin farkındayız. Üstelik artık günümüzün şartları gereği, iyi yetişmiş bir insanın yalnızca ülkesinin sınırları içinde değil, her tür uluslararası platformda kendini kanıtlayabilecek donanıma mümkün olabildiğince erken yaşlarda sahip olması gerekmektedir.
Dolayısıyla ister ilköğretim ve lise ister üniversite öğrencilerimizin Türkiye sınırları dışındaki akademik, kültürel ve sosyal faaliyetlerde yer alarak yurtdışına açılması ve böylece dünyadaki yaşıtları ile kültürlerarası deneyimler yaşamaları gerektiğine inanıyoruz. Öğrencilerimiz için oldukça kapsamlı şekilde gerçekleşmekte olan bu yurtdışı açılım sürecine “uluslararasılaşma” adını veriyoruz.
Eğitimde Yurtdışı Açılım, öncelikle Türk okullarının kurumsal olarak uluslararasılaşması ve böylece temeldeki hedef olan öğrencilerinin bireysel olarak uluslararasılaşmasını sağlayabilmesi amacıyla akademik yetkinlik ve deneyim sahibi eğitimciler tarafından kurulmuştur.
Eğitimde Yurtdışı Açılım, yurtdışına açılmak isteyen okullara destek olmak ve uluslararasılaşma sürecini kolaylaştırmak amacıyla "Okullar İçin Üyelik Sistemi"ni geliştirmiştir. Böylece okullar, yurtdışı kardeş okul projelerinden MUN Kulübü kuruluşuna, uluslararası yarışma havuzuna katılımdan akreditasyon alımına kadar bir çok uluslararası çalışmaya öncelikle kendileri dahil olmakta ve sonrasında öğrencilerini bu çalışmalara dahil etmektedir. Okullar, Üyelik Sistemi seçeneklerinden kendilerine uygun olan alternatifi seçerek bünyelerinde uluslararasılaşma sürecini en verimli şekilde ve kolay yoldan başlatabilmektedir.
İlköğretimden üniversiteye kadar her yaşta öğrenciler ve tabi ki öğretmenler ve akademisyenler ise, tamamen ücretsiz şekilde "Bireysel Üye" olarak, dünyada eğitim ve öğretim ile ilgili programları, projeleri, girişimleri, yurtdışında lise, üniversite ve yüksek lisans eğitim alternatifleri ve burs imkanları gibi sınırsız uluslararası uygulamayı Eğitimde Yurtdışı Açılım sayesinde izleyebilmektedir.
Ayrıca ilköğretimden üniversiteye kadar her yaşta öğrenciler ve dileyen küçük yaş öğrenci velileri, "Gelecek Akademik ve Kültürel Programlar" kapsamında yurtdışındaki akademik, sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak benzersiz yurtdışı deneyimler yaşamaktadır. Gelecek Akademik ve Kültürel Programların bazıları dünyaca ünlü üniversiteler ve organizasyonlar tarafından düzenlenmekte, ancak Eğitimde Yurtdışı Açılım'ın uluslararasılaşma misyonunun bir parçası olarak öğrenciler ve okullar ile paylaşılmaktadır.
Eğitimde Yurtdışı Açılım, Türkiye'nin kendi alanında tek organizasyonu ve eğitimde uluslararasılaşma misyonu ile başlatılmış bir girişim olarak öğrencilerin ve okulların dünyaya açılan penceresi olmaya devam edecektir.
Eğitimde Yurtdışı Açılım